OM SAMHÄLLET

Anderstorp i våra hjärtan.

Fakta Anderstorp.

INVÅNARE I ANDERSTORP (2022)

FÖRETAG i Anderstorp (Lime crm 2023)

VAR LIGGER ANDERSTORP?
Anderstorp ligger i västra Småland, mitt i den industritäta Gnosjöregionen och ganska mitt i södra Sverige. Du når orterna Jönköping, Borås, Halmstad och Växjö på knappa eller dryga timman med bil.

OM ORTEN ANDERSTORP
Anderstorp är en liten ort, där det finns stora möjligheter. Här bor lite drygt 5.200 personer och orten är den näst största i kommunen, där Gislaved är centralort och har 10.269 invånare (2020). Anderstorp och Gislaved ligger nära, avståndet är bara fem kilometer. I centrum av Anderstorp finns flera livsmedelsbutiker och flera specialbutiker som skobutik, skönhet, elektronik, inredning, arbetskläder, blommor. 

SKOLOR OCH FÖRSKOLOR
I Anderstorp finns flertalet förskolor, grundskolorna Ekenskolan och Töråsskolan med F–6 och högstadieskolan Åsenskolan med årskurserna 7–9. Det finns även utbildning på gymnasienivå på Motorsportgymnasiet.

ETT STARKT FÖRENINGSLIV
På orten finns ett starkt föreningsliv inom idrotter som handboll, fotboll, simning, orientering, mountainbiking, sportskytte – för att nämna några. Men även olika intresseföreningar som exempelvis hembygdsförening, Lions och Rotary.

AKTIV FRITID
Här finns simhall, flera sporthallar, elljusspår, trails för mountainbike och två badplatser på gång-/cykelavstånd från centrum. Discgolfbana finns i parkområdet Ekekullen, där det även finns utegym lekplats, grillplats och vandringsstigar i skogsmiljö.

NÄRHETEN TILL NATUREN
Närheten till naturen är påtaglig. På några minuter kan du vara vid en sjö eller i skogen för att fiska, promenera eller när säsongen erbjuder; plocka bär och svamp. Gillar du Outdoor är det här den rätta platsen – här finns fantastiska möjligheter med alla sjöar, åar och vidsträckta skogsområden.

BOENDE
Här finns ett varierat utbud av boende med både hyresrätter och bostadsrätter i lägenheter, men där villor dominerar i bebyggelsen. För dig som vill bygga nytt finns det tomtmark på flera platser i Anderstorp.

Håll koll på vad som händer: följ oss på Facebook.

Aktuell information och våra nyhetsmail kan du hitta på föreningens Facebook-sida.